Ironless Floral Dress – Green Tea

RM85.00

Size Chart & Measurement
COMBO OFFER
🥈 Buy 2 pcs for RM150 only (Save RM28) +
🎁 Free Unisex Handsock (NP: RM15)
📦 Free Shipping with min purchase RM100!

Easy Care

Soft & Cool Touch

Ironless

Breathable

Anti- Shrunk

Trendy Design

 

Additional information

size

M, L, XL

SKU: IFD-01-GT-M1 Categories: , ,

Description

Keterangan

  • Material High Quality Chiffon Crepe
  • Potongan longgar dengan A-Shape
  • Zip hadapan untuk Nursing Mom
  • Cuff lengan untuk wuduk friendly
  • Kain Ironless & Dijamin Sejuk
  • Size S/M, L, XL

Tekstur Kain

Corak bunga halus pada seluruh kain

Saiz

Size S/M L XL
Bahu 15 16 17
Dada 38 42 46
Lubang Lengan 20 21 23
Lengan Baju  23  23  23
 Pinggang  38  41  44
 Pinggul  44  50  52
 Labuh  54  55  56

* Semua ukuran dalam inci.

Ketebalan Kain

Tahap 2

Tahap 1 : Benar-benar tembus pandang.
Tahap 2 : Separa tembus pandang, memerlukan pakaian dalam untuk menutupi badan bergantung pada warnanya.
Tahap 3 : Hampir legap dan tidak memerlukan lapisan dua untuk menutup badan.
Tahap 4 : Benar-benar legap.

Jaminan

Jaminan 3 hari setelah seluar diterima, sekiranya terdapat sebarang kerosakan, kecacatan atau kekotoran

Penghantaran

Penghantaran PERCUMA dengan pembelian 2 helai dan ke atas bagi Semenanjung Malaysia

Maklumat Model

Ketinggian model 165cm

Catatan:

  • Setiap barang diterima adalah berserta 72jam jaminan. Jika terdapat sebarang kerosakan atau kotoran, pihak Noryah.Co akan gantikan dengan yang baru dan segala kos penghantaran ditanggung oleh pihak kami.
  • Pastikan barang dalam keadaan asal dan belum dicuci atau dipakai dan dimasukkan kembali dalam packaging yang diterima.
  • Pertukaran adalah dibenarkan, untuk pertukaran saiz, warna atau produk, boleh klik butang WhatsApp untuk team kami bantu.
  • Pertukaran boleh dilakukan dalam masa 30 hari dari tarikh pembelian. Kos penghantaran ditanggung oleh pelanggan.
  • Oleh kerana kesan pencahayaan, kecerahan monitor, tetapan kontras, dan lain-lain, mereka mungkin sedikit perbezaan nada warna gambar dan item yang sebenarnya.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

Customer Reviews

Based on 160 reviews
79%
(126)
18%
(28)
4%
(6)
0%
(0)
0%
(0)
J
Jay
163cm Saiz M - sepadan

Kain selesa dipakai tp terdapat kedutan juga setelah dicuci.Kena juga gosok utk hilangkan kedutan.Bhg lengan yg bergetah sentiasa ternaik ke atas dan menampakkan aurat lengan.Terpaksa pakai handsock.Saya pernah beli saiz L juga sebelum ini tp bhg lengan tetap sama, sentiasa ternaik ke atas. Entah siapa yg salah, kutaktahuu

T
Tanpa Nama
165

I bought 2 sizes, L and XL, looking at how the dress is worn, XL is a better fit as it is styled loosely not fitted. The length for XL is the best for 165 cm tall and above btw. L is okay if you prefer above the ankle.

N
Nurul Sya
155cm, labuh kena alter

Sangat selesa. Yg ni blouse yg ke6 dh beli..serius suka dgn design, material dy. Xprlu gosok pun..cuma kne alter labuh sebab sy cuma tnggi 155cm je, ambk saiz L..sbb suka pakai longgar..ambk M pun dh okay

a
anis ishak
agak labuh sedikit utk saya yang berketinggian 154

sangat selesa tak nampak bentuk badan

H
HAFIZAH OMAR
156

Selesa Sebab cutting besar

M
Mariam
Size L, tinggi 154cm. Ukuran bahu dan badan sepadan.. agak panjang saya dah alter

Kain selesa, sejuk, tapi tak menyerap penuh. Jahitan kemas, corak sangat cantik. Sedikit jarang seperti yang telah dinyatakan, perlu pakai inner / kain dalam.

Memuaskan, saya suka.

M
Mariam
152cm, agak panjang jadi saya telah singkatkan..

floral dress baby blue agak nipis jadi saya perlu pakai inner. warna dan corak memang cantik, jahitan kemas. kain sejuk, tapi tak menyerap peluh jadi kurang sesuai untuk hari panas.

N
Noorhazlina Azimi
157

Alhamdullilah. Sgt selesa. Kain lembut. Menepati citarasa.

S
Suhadah Omar
Tinggi 152 & saiz L. Agak labuh perlu di potong

Kain agak jarang perlu pakai kain dalam or inner

E
Eileena Baduwi
158cm size M - sepadan

sangat selesa ... ini kali ke 3 saya beli